Безпрецедентне зростання пасажиропотоку в аеропорту Запоріжжя

Кількість пасажирів, які скористалися послугами запорізького аеропорту неухильно збільшується.

Червень 2019 року став для трудового колективу аеропорту в місті Запоріжжя дуже вдалим місяцем. Пасажиропотік за цей період збільшився просто феноменально – майже в два рази.

Якщо в червні 2018 року пасажирів було всього 24 тисячі осіб, то вже через рік було обслужено 47 тисяч пасажирів. Тобто, пасажиропотік збільшився на 97 відсотків.

Перш за все, таких результатів вдалося досягти, завдяки більшій популярності авіатранспорту серед жителів міста Запоріжжя та області. Також має значення і те, що збільшується кількість авіакомпаній, які виконують регулярні та чартерні рейси. Звичайно, традиційно пасажиропотік росте з початком літніх відпусток, коли українці активно їздять відпочивати до різних країн. Цей факт підтверджують і статистичні дані. Кількість пасажирів на міжнародних рейсах становила більше 37 тисяч осіб, а на внутрішніх – близько 10 тисяч.

В цілому було прийнято і відправлено 319 рейсів. У порівнянні з червнем минулого року зростання склало 74 відсотки.

Що стосується підсумків роботи транспортного підприємства за перше півріччя 2019 року, то зростання пасажиропотоку в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року склало 30 відсотків. Всього було обслужено 231 тисячу пасажирів.

Приклад запорізького аеропорту показує, що потрібно вкладати гроші не тільки у великі аеропорти з мільйонними пасажиропотоками, а й в невеликі, щоб збільшувалася кількість внутрішніх рейсів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що майже до мільйона людей виріс пасажиропотік міжнародного аеропорту «Львів» протягом шести місяців цього року.

Керівництво бюджетної авіакомпанії Wizz Air вирішило майже в два рази збільшити частоту рейсів з львівського аеропорту на п’яти найпопулярніших маршрутах.