Експерти наполягають на двотижневому карантині в Туреччині

“Експерти вважають, що оголошені президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом нові заходи по боротьбі з розповсюдженням COVID-19 в Туреччині недостатні”,- повідомила сьогодні турецька преса.

«Рішенням є 14-денний повний карантин»,- сказав Карар в заголовку на цю тему. Газета пише про «пандемічну цунамі», яка охопила Туреччину і наклала нові обмеження. Однак, на думку експертів, нинішніх заходів недостатньо і вони не допоможуть розірвати ланцюжок «COVID-19». Експерти рекомендують негайні кроки для досягнення успіху і закликають до двотижневої ізоляції.

Вчора лідер опозиційної партії «Хороша партія» Мерал Аксенер закликав до 14-денної заборони на вихід на вулицю. На його думку, прийняті до цих пір заходи недостатні і “половинчасті”, і уряд повинен прислухатися до думки експертів і вчених з цього питання, що стосується громадської охорони здоров’я.

Міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа пояснив зі сторінок того ж видання, що введення нових заходів в Туреччині було неминуче на тлі картини з поширенням коронавіруса по країні.

Згідно газеті Turkie, Туреччина перейшла до «періоду поетапної відмови», щоб зупинити поширення вірусу, і, якщо поточні заходи не спрацюють, в країні будуть введені більш суворі обмеження.

«Перший іспит через два тижні»,- йдеться в заголовку видання Turkie. Газета уточнює, що раз в два тижні буде проводитися аналіз результатів введених обмежень, і в подальшому будуть прийматися відповідні рішення. «Якщо поширення коронавіруса не зменшиться через два тижні, будуть введені нові заходи»,- йдеться в повідомленні, додавши, що часткова заборона на виїзд, яка тепер застосовується в вихідні дні, може бути продовжена на всі дні тижня.

«Не радикально і недостатньо»,- так називаються обмеження в газеті Біргун. Видання цитує думку президента Турецького медичного союзу Шебнема Фінджаджі, згідно з якою введені заходи не зупинять пандемію. «COVID-19 активується не тільки вночі. Тому заборона на вихід в нічний час не має сенсу»,- сказав він, наполягаючи на строгих обмеженнях всієї соціальної активності в країні.

Оголошені нові заходи щодо стримування поширення коронавіруса включають часткову заборону виходу на вулицю по вихідним в неробочі години з 10.00 до 20.00; обмеження на вихід в денний час для осіб старше 65 років і до 20 років, за винятком робочих; час роботи торгових центрів, продуктових магазинів, перукарень тільки з 10.00 до 20.00; закриття кінотеатрів, концертних залів, театрів, спортивних залів; впровадження дистанційного навчання студентів до кінця року. Згідно з новими заходами, які вступлять в силу ввечері 20 листопада, ресторани пропонуватимуть страви тільки на винос.