Іммігранти, які вживають марихуану, не отримають громадянство США

Днями стало відомо, що американська влада вирішила, що іммігранти, які вживають марихуану, можуть і не отримати американське громадянство.

Служба у справах громадянства та імміграції США (U.S. Citizenship and Immigration Services, або USCIS) днями опублікувала оновлені правила, які стосуються отримання американського громадянства.

Як наголошується в документі «порушення федерального законодавства про контрольовані речовини, включаючи марихуану», свідчить про відсутність «високої моралі» кандидата на отримання громадянства США, що є обов’язковою передумовою.

З 1996 року деякі штати і Округ Колумбія прийняли закони, які стосуються декриміналізації виробництва, зберігання, поширення і використання канабіса. Але федеральний закон вважає це незаконним, а значить це може призвести до негативних наслідків в процесі імміграції до Сполучених Штатів.

Уже зафіксовано мінімум два випадки відмови в громадянстві через те, що іммігранти працювали в сфері легального виробництва або використання медичної марихуани.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що адміністрація президента Дональда Трампа збільшила кількість причин, які можуть стати підставою для депортації зі США.

Імміграційне відомство розглядає можливість скорочення часу перебування в США іноземних громадян окремих країн.