Туреччина посилює заходи проти коронавіруса

“Туреччина посилює контроль над носінням масок і дотриманням протиепідемічних заходів в установах, компаніях, громадському транспорті та школах. Обмеження на рух громадського транспорту в певний час для людей старше 65 років будуть введені в ряді округів”, – заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після засідання спеціалізованої Вченої ради по боротьбі з коронавірусом.

Особливе місце в нових заходах по боротьбі з розповсюдженням коронавіруса відводиться посиленню контролю за ізоляцією позитивних випадків. «Будь-хто, хто зареєстрований, як носій вірусу і повинен бути ізольований вдома, але не виконує вимоги (ходить на роботу або виходить на вулицю), буде розглядатися, як порушник закону»,- сказав Ердоган.

Президент Туреччини також зосередився на розробці вакцини проти коронавіруса.«Ми уважно стежимо за роботою з розробки вакцини проти коронавіруса у всьому світі. У той же час ми добиваємося прогресу в розробці вакцини в нашій країні. Перші дві фази випробувань на тваринах були успішно завершені. Випробування на людях почнуться в наступному місяці. У наступному році ми випустимо нашу власну турецьку вакцину»,- сказав Ердоган.

За останні 24 години в Туреччині зареєстрований новий пік коронавіруса. Міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа заявив, що було виявлено 1743 нових випадки захворювання та 68 осіб померли. Число загиблих в Туреччині зараз становить 7 574 людини, а число інфікованих – 304 610 осіб.