Французькі судді і прокурори проведуть акцію протесту перед будівлею суду в четвер

“Великі профспілки, що представляють французьких суддів і прокурорів, несподівано закликали до протестів у четвер на тлі гарячої суперечки з новим міністром юстиції, який був юристом до приходу до влади в липні”, – повідомляє DPA.

Міністр Ерік Дюпон-Моретті розлютив багатьох в судовій системі, почавши адміністративне розслідування відносно трьох діючих прокурорів, що вийшли на пенсію, з Національної служби з фінансових злочинів.

Це пов’язано з розслідуванням телефонних розмов дев’яти юристів, включаючи Дюпона-Моретті, з метою виявлення джерела витоку інформації.

Вчора міністр ще більше розлютив суддів, призначивши юриста, а не магістрата, новим главою національної школи правосуддя, яка готує майбутніх суддів і прокурорів.

На прес-конференції, на якій було оголошено про висунення кандидатури, колишній юрист похвалив «більшість світових суддів», але засудив «тривожні тенденції в закритій професійній культурі».

“В останні дні судова система зазнала відкритої атаки з боку свого лідера і людини, яка повинна її захищати”, – заявили в союзі магістратів.

Дві профспілки, що представляють суддів і прокурорів, закликали весь персонал суду зібратися перед будівлею суду в четвер о 13:00.