Україні – приклад: в США заради зручності пасажирів продають вокзал, який «не по кишені» владі

У США продають знаменитий вокзал Grand Central, що розташований в Нью-Йорку. Будівля є історичним пам’ятником міста. Однак, мерія «Великого яблука» не має коштів, щоб гідно утримувати будівлю і прилеглу до неї інфраструктуру, в зв’язку з чим було прийнято рішення передати його приватному власнику.

вокзал Grand Central

Вокзал Grand Central і прилеглі до нього шляхи продадуть за 35 мільйонів доларів. Новим власником «солідної» нерухомості названа компанія Metropolitan Transportation Authority. Планується, що в обмін на право власності нові господарі зобов’язалися підтримувати історичну будівлю в належному стані та забезпечувати комфорт і безпеку жителів і гостей Нью-Йорка. Мерія найбагатшого міста світу порахувала, що утримання такого великого об’єкту занадто дорого обходиться бюджету.

Крім будівлі вокзалу Metropolitan Transportation Authority планують купити також одну з нью-йоркських приміських станцій і ще одну в штаті Коннектикут. Дані угоди також будуть проведені в рамках передачі транспортний шляхів в руки нових власників, які бажають забезпечити безпеку і комфорт пасажирів з вигодою для себе.

Відзначимо, що в Україні теми передачі в концесію або продаж об’єктів залізничної структури є «табу», незважаючи на повну зношеність вокзалів, шляхів і складів, які несуть потенційну небезпеку здоров’ю пасажирів.

Джерело: www.eurabota.ua