Атака ножем в Австралії

Двох людей було вбито, а двоє інших отримали поранення в результаті серії нападів, проведених людиною з ножем в східному австралійському місті Мельбурні. За словами поліції штату Вікторія, нападник був застрелений при спробі арешту.

У заяві правоохоронних органів говориться, що в середу ввечері поліція Мельбурна отримала повідомлення про людину з ножовими пораненнями, знайдену в одному зі східних районів міста. Прибула на місце події група надала першу допомогу потерпілому, але чоловік помер після прибуття в лікарню. Розслідування обставин інциденту виявило підозрюваного зловмисника, який вчинив опір під час арешту і був застрелений співробітниками поліції.

За даними слідства, раніше ввечері підозрюваний скоїв серію нападів на випадкових перехожих на вулицях міста, поранивши співробітника поліції і двох жінок, одна з яких пізніше померла в лікарні, а інша знаходиться в критичному стані.

За словами Грема Ештона, комісара поліції штату, зловмисник, особа якого вже встановлена, не має відношення до терористичних організацій і не має кримінального минулого. В даний час слідча група з’ясовує точні обставини всіх трьох інцидентів і мотиви злочинця.