В уряді заявляють, що не допустять нового чартерного колапсу

У міністерстві економіки і торгівлі українців, які планують в цьому літньому сезоні відпочивати за кордоном, запевнили що повторення масових збоїв в чартерних програмах в цьому році не буде.

Черги українських туристів в аеропортах, очікування вильоту цілодобово показали, що державні структури, які відповідальні за функціонування транспортної галузі повинні негайно захистити права українських громадян.

На своїй сторінці в Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук написав, що з цією метою розроблено комплекс заходів, які в найближчі дні будуть введені в дію.

Високопоставлений чиновник зазначив, що будуть переглянуті ліцензійні умови ведення туроператорської діяльності. Фірми будуть зобов’язані забезпечити для туристів мінімальний розмір фінансових гарантій, які передбачені українським законодавством у сфері туризму. Також фірми повинні будуть негайно інформувати туристів і міністерство економіки про затримки рейсів, розміщуючи дані на своїх сайтах. Крім цього, туроператорів зобов’яжуть розміщувати на своїх сайтах інформацію про фірми, з якими вони уклали договори.

Щоб порушники не розслаблялися і думали про наслідки, заступник міністра підкреслив, що вже підготовлені зміни до Кодексу про адміністративні порушення, які передбачають великі штрафні санкції.

Можливо, вжиті заходи змусять туроператорів більш ретельно готувати поїздки, щоб українці в цьому році не мали таких проблем, як у минулому сезоні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 28 травня 2019 року авіакомпанія Міжнародні авіалінії України виконає перший рейс за маршрутом Київ – Санья (Хайнань, Китай).

З 1 червня 2019 року Малайзія вводить туристичний податок для виїжджаючих з країни мандрівників. Розмір податку буде становити 4,5 і 10 американських доларів.