Обов’язкове носіння масок в Іспанії може бути скасоване найближчим часом

Директор Центру координації надзвичайних ситуацій Іспанії Фернандо Симон сказав, що «можливо» скасувати обов’язкове носіння масок на відкритому повітрі до середини або кінця червня по всій країні, за умови дотримання гарного ритму кампанії вакцинації.

«Швидше за все, в кінці липня маска не знадобиться на відкритих місцях», – додав епідеміолог МОЗ на черговій прес-конференції, присвяченій розробці пандемічний та протиепідеміологічних заходів.

Саймон пояснив, що мова піде не про «відмову від використання» масок повністю. «Це не робиться за 24 години», – прокоментував він процес розробки і обробки нового стандарту. Це міра, яку слід оцінювати і застосовувати на національному рівні у міру просування вакцинації з урахуванням таких обставин, як найбільш вакциновані групи, місце проживання і т. д. Це також буде залежати від епідеміологічної ситуації, однорідної на всій території. Якщо пандемія розвиватиметься «радикально по-різному» в різних автономних регіонах, цей захід необхідно буде переглянути.

«Забезпечення захисту 70% населення – це мета, тому рішення не слід приймати легковажно. Цей крок буде можливий, якщо люди будуть знати, що певні заходи, як і раніше, необхідно дотримуватися, і ми це зробимо “, – додав він.