Найбільші породи ведмедів в світі

Переможець в рейтингу найбільших ведмедів в світі – полярний ведмідь. Гігант може досягати трьох метрів в довжину і важити більше тонни. Навколишнє середовище величезного хижака – прибережна частина Північного Льодовитого океану. У порівнянні з іншими ведмедями, його шия довша, голова стисла, а хутро густий і довгий.

Ці ссавці відмінно плавають і пірнають, а на суші досить моторні. Харчуються вони представниками морської фауни: тюленями і моржами.

Люблять пташині яйця і їх пташенят. Ведмідь не буде проходити повз туш тварин і риб, іноді копаючись на звалищах і навіть грабуючи запаси корму полярників.

Білі велетні живуть близько 30 років. На планеті двадцять вісім тисяч цих ссавців, з яких шість тисяч знаходяться в Росії. Незважаючи на заборону на полювання, щорічно вмирає близько двохсот цих красивих тварин.

Кадьяк. Найбільший бурий ведмідь у світі – Кадьяк займає почесне друге місце рейтингу. Вага тварини іноді досягає однієї тонни, розмір тіла – близько 2,8 метра.

Його тіло мускулисте і міцне, з великою головою. Колір хутра варіюється від темно-коричневого до чорного.

Навколишнє середовище – Аляска (архіпелаг Кадьяк). Кадьяк всеїдний – викопує корені, збирає фрукти і трави, ловить лосося під час нересту і не відчуває відрази до падали. Віддає перевагу усамітнення. Ссавець знаходиться під охороною держави – в рік дозволяється відстріл 160 тварин. Сьогодні їх кількість не перевищує 3 тисяч.

Сибірський бурий ведмідь. Серед великих бурих кузенів Кадьяка – сибірський бурий ведмідь, який займає третє місце в рейтингу найбільших представників сімейства цих тварин. Вага найбільших особин досягає 800 кг, а зріст – 2 м. 50 см.

Тварина покрито темно-коричневим хутром. Мешкає в густих лісах Східного Сибіру, ​​Казахстану, Монголії та Китаю. Раціон цього ссавця становить 50% рослинної і 50% тваринної їжі.

Ведмідь – завзятий рибалка і вибирає для риболовлі мілководді. Сибірський ведмідь теж одинак, зимує в берлогах, де самки народжують дитинчат.