Українцям стали частіше відмовляти у в’їзді до Польщі

Українські громадяни, які збираються до Польщі, повинні враховувати, що за підсумками січня-червня 2019 року кількість відмов у в’їзді збільшилася на 12 відсотків.

Майже 28 тисяч українських громадян за перше півріччя 2019 року змушені були повернутися додому з поїздки до Польщі, оскільки польські прикордонники з тих чи інших причин відмовляли їм у в’їзді до своєї країни. Статистика Польської прикордонної служби показує, що число відмов збільшилося на 12 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

При цьому динаміка зростання кількості відмов має тенденцію до уповільнення.

Відмовляють українцям польські прикордонники в більшості випадків тому, що не надаються необхідні документи, які підтверджують мету візиту та умови перебування. Також можуть відмовити у в’їзді, якщо немає достатньо кількості грошей для того, щоб забезпечити перебування в країні і повернення назад.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польський уряд планує створити повний реєстр іноземних громадян, які живуть і працюють в Польщі.

Українці знаходяться на першому місці серед іноземців, які в цьому році оформили документи на довгострокове перебування в Польщі.