Тайфун Баві пошкодив будівлі і затопив дороги на Корейському півострові

“Тайфун Баві, що бушує на Корейському півострові, сьогодні пошкодив житлові та інші будівлі, затопив дороги і пошкодив опори електропередач, але поки немає повідомлень про жертви”, – повідомляє Associated Press.

Швидкість супутніх вітрів сягає 115 кілометрів на годину. Тайфун пройшов на північ від Пхеньяна після входу на півострів над західним узбережжям Північної Кореї, де розвинені сільське господарство і рибальство.

За прогнозами, в найближчі 12 годин Баві ослабне до тропічного шторму.

Північнокорейське державне телебачення показало кадри зламаних дерев і стовпів, а також затоплені дороги і повідомило про пошкодження житлових і урядових будівель в провінціях Північна Хванга і Південна Хванга, звідки тайфун проник до країни.

Також повідомлялося про пошкодження в місті Намфі, недалеко від столиці Пхеньяна.

Відомостей про постраждалих в Північній Кореї поки немає.

По інший бік кордону також відомостей про потерпілих не надходило, хоча були пошкоджені будівлі, дороги та інша інфраструктура.

Більш тисяча шістсот тридцять три південнокорейських сімей залишилися без електрики, як і близько половини будівель на курортному острові Чеджу, який вчора став першим районом країни, що постраждав від тайфуну.

Було скасовано понад 430 рейсів в і з Чеджу і південного міста Пусан. Деякі поїзди в Південній Кореї зупинено, громадські парки і морські мости закриті, а сотні рибальських і пасажирських суден переведені в безпечне місце.

Шторм обрушився на півострів через кілька тижнів після того, як проливні дощі викликали повені і серйозно пошкодили будинки і посіви в Північній Кореї.