Королева Іспанії покинула палац і відвідала один із центрів Червоного Хреста

Іспанська королева Летиція Ортіс відвідала один із центрів Червоного Хреста в столиці країни Мадриді, щоб більше дізнатися про роботу добровольців і персоналу під час пандемії. Вперше іспанська королева покинула палац Сарсуела з тих пір, як в країні два місяці тому було оголошено надзвичайний стан.

Захищена простою хірургічної маскою і рукавичками, королева Летісія хотіла надіти один з жилетів Червоного Хреста і відчути себе в їх “шкурі”. Під час візиту вона була ознайомлена з заходами, проведеними понад 40 000 добровольців іспанського Червоного Хреста, які допомогли приблизно 1,5 мільйонам чоловік з початку надзвичайного стану.

Королева висловила бажання подзвонити по одному з телефонів для надання психологічної допомоги. після чого вона брала участь у відео-розмові з одним з майже 9 000 дітей, які беруть участь у спеціальній освітній програмі, що підтримує учнів з сімей з низькими доходами.

Нарешті, королева Летісія оглянула склад Червоного Хреста, де їй показали, як упакувати предмети першої необхідності, перш ніж вони будуть доставлені нужденним людям. З початку кризи іспанцям було розіслано понад 450000 комплектів товарів першої необхідності.