Експерти Національного банку помилилися в прогнозі зростання ВВП України

Внутрішній валовий продукт (ВВП) – один з головних показників розвитку економіки і країни в цілому. Останнім часом він зростає швидше, ніж припускають експерти.

Так, аналітики Національного банку України прогнозували, що ВВП в третьому кварталі 2019 року збільшиться на 3,5 відсотка. Виявилося, що в реальності цей показник в річному вимірі склав 4,1 відсотка. Основними причинами більш активного зростання економіки в НБУ пояснили високими темпами зростання споживчого внутрішнього попиту, а також нарощування експорту до 13,5 відсотка.

У порівнянні з другим кварталом цього року ВВП зменшився на 0,5 відсотка.

Зростаючі макроекономічні показники не можуть не радувати. Однак переважній більшості українців ці цифри по великому рахунку нічого не говорять до тих пір, поки це не вплине на рівень їх заробітних плат і на реальне поліпшення якості життя.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ряд негативних факторів можуть призвести до ще більшого уповільнення зростання економік країн Європейського союзу. В цілому більшість експертів вважають, що зростання європейської економіки в 2020 році значно сповільниться.

Згідно з недавнім соціологічним дослідженням групи «Рейтинг», більшість українців, які планують працевлаштуватись за кордоном, хотіли би переїхати до Німеччини.