Українці в Польщі не тільки добре заробляють, але і багато витрачають

Для українців Польща стала не тільки країною, де можна добре заробити, але і популярним туристичним напрямком, де можна з користю витратити зароблені гроші.

Для польської економіки українці в останні роки стали практично незамінними в підтримці високих темпів економічного зростання. Про це неодноразово заявляли представники польської влади як на центральному, так і на місцевому рівнях.

Але ситуація починає потроху змінюватися. Все більше українських громадян вважають за краще приїжджати до Польщі не тільки в якості трудових мігрантів, але і як туристи, адже в країні є на що подивитися.

Одним із головних чинників, який збільшив туристичний потік з України, це діючий безвізовий режим між нашою країною і Євросоюзом, а також постійне збільшення регулярних авіарейсів, які виконують лоукостери між аеропортами двох країн.

Згідно з оновленими даними Головного статистичного управління Польщі (ГСУ), в минулому році іноземці витратили в польських магазинах, ресторанах, готелях та інших пунктах обслуговування 43,5 мільярда злотих (10 мільярдів євро). Це рекордний показник за п’ять років, протягом яких збираються такі дані.

За даними ГСУ, 46 відсотків з усієї суми грошей витратили громадяни Німеччини. На другому місці в цьому рейтингу виявилися українці, які витратили 21 відсоток із загальної суми.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що популярний угорський лоукостер Wizz Air змінив дату запуску регулярних рейсів із Харкова до Кракова.

За підсумками 2018 року в Німеччині середні номінальні заробітні плати зросли на рекордні 3,1 відсотка. Це найкращий показник за сім років.