Путін розкрив головну проблему Сирії

“Президент Росії Володимир Путін заявив, що головною проблемою Сирії є присутність в певних частинах країни іноземних сил, які не мають відповідного дозволу ні ООН, ні Дамаска”, – передає RT.

За його словами, це «явно суперечить міжнародному праву» і не дозволяє сирійському уряду докласти всіх зусиль для зміцнення країни і продовження її відновлення – що було б можливо, якби вся територія країни опинилася під контролем президента Башара Асада.

Вчора Путін зустрівся зі своїм сирійським колегою в Кремлі і привітав його з зусиллями щодо поліпшення діалогу зі своїми політичними опонентами.

Глава російської держави підкреслив, що тільки об’єднання всіх сил в Сирії дозволить країні стати на ноги і почати поступальний розвиток.

Путін сказав, що уряд Асада контролює 90 відсотків країни і разом з російськими військами завдав важкого удару терористам.

Він зазначив, що, незважаючи на труднощі, з якими все ще стикається Сирія, в країні вже відбувається повернення до нормального життя, і біженці повертаються в звільнені райони.