Путін про ситуацію з COVID-19 в Росії

“Ситуація з новим коронавірусом в Росії поліпшується”. Про це вчора запевнив президент Володимир Путін, якого цитує AFP

Агентство відзначає, що за останні 24 години число нових зареєстрованих випадків зараження в країні впало нижче 10000 вперше з початку місяця.

«В останні тижні всі наші зусилля були зосереджені, в першу чергу, на боротьбу з епідемією коронавіруса, підготовці надзвичайних заходів з підтримки економіки і громадян»,- заявив російський президент на нараді за допомогою відеоконференції на громадському телебаченні.

«Однак ситуація змінюється, і це дозволяє нам знову зосередитися на довгострокових цілях», – сказав Путін.

Зустріч президента Росії була присвячена генетичним дослідженням. Путін порівняв їх значення з «значимістю ядерних і космічних проектів 20-го століття».

Рінат Максютов, директор російського дослідницького інституту «Вектор» в Сибіру, ​​сказав, що його лабораторія розробила шість прототипів коронавірусних вакцин, три з яких він назвав «багатообіцяючими». Їх доклінічні випробування планується завершити в наступному місяці.

Сьогодні вранці російська влада оголосила, що було зареєструвано 9 974 нових коронавірусних інфекцій за останні 24 години, в результаті чого загальне число підтверджених випадків захворювання в країні досягло 252 245.

“Росія залишається другою в світі за цим показником після США”, – відзначає AFP.