Ізраїльська армія першої в світі отримає колективний імунітет проти COVID-19

“Ізраїльська армія оголосила, що” ми перша армія в світі, в якій незабаром буде колективний імунітет проти коронавіруса”,- пише Times of Israel.

«Через 10 тижнів я можу заявити, що ізраїльська армія першої в світі досягла колективного імунітету», – сказав Іцик Тургеман, глава Департаменту технологій та матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ізраїлю.

За його словами, 81% військовослужбовців вакциновані від коронавіруса або мають антитіла після зараження. Наступного тижня очікується, що ця цифра досягне 85%.

“Це дозволить армії повернутися до нормальної роботи, хоча солдати поки що продовжать носити маски та дотримуватися обмежень”, – пояснив Тургеман.

Військові почали кампанію імунізації на початку січня, і п’ять тижнів по тому три чверті всіх солдатів отримали хоча б одну дозу. Солдатам не обов’язково робити щеплення, але їм рекомендується пройти вакцинацію.

Всього близько 8% військовослужбовців відмовилися від вакцинації. Деякі з них – жінки на ранніх термінах вагітності, а інші не зробили цього з ідеологічних чи політичних причин.