Заробітні плати в Німеччині стабільно збільшуються

Дані статистики показують, що в Німеччині вже шостий рік поспіль рівень заробітних плат неухильно піднімається.

Федеральне статистичне відомство Німеччини опублікувало дані про те, як змінилися заробітні плати в країні за 2019 рік. Як виявилося, оплата праці в середньому зросла на 2,6 відсотка. Однак інфляція, яка склала в минулому році 1,4 відсотка, зробила збільшення зовсім незначним. Таким чином, реальні заробітні плати в Німеччині за 2019 рік збільшилися всього на 1,2 відсотка.

У Федеральному статистичному відомстві заявили: «У 2019 продовжилася тенденція попередніх років, протягом яких загальні суми заробітку найманих працівників росли швидше, ніж споживчі ціни».

Німецька економіка вже котрий рік перебуває на підйомі. Однією зі складових успіху є невелика інфляція, яка, починаючи з 2010 року, щорічно складає в середньому 1,2 відсотка і рекордний рівень зайнятості, що фіксується останніми роками.

Все це стане у нагоді тим українцям, які вже чекають не дочекаються, коли будуть відкриті ширші можливості для працевлаштування громадян з третіх країн. Нове імміграційне законодавство набуде чинності з 1 березня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за статистичними даними, в 2019 році більше 3,5 мільйона німців, щоб звести кінці з кінцями, шукали додаткове місце роботи.

Зростання економіки Німеччини в минулому році склало всього 0,6 відсотка. Валовий внутрішній продукт ФРН збільшується вже десять років поспіль.