Лісова пожежа знищила понад 70 будинків недалеко від австралійського міста Перт

За повідомленням Associated Press, “більше 70 будинків були зруйновані в результаті лісової пожежі недалеко від міста Перт на заході Австралії”.

Влада заявила, що в результаті стихійного лиха було випалено більше 9000 гектарів орних земель і лісів на пагорбах на схід від Перта.

“За ніч кількість зруйнованих будинків збільшилася з 59 до 71, а умови для пожежних залишаться важкими, так як до неділі дощу не очікується”, – повідомив глава пожежної служби штату Західна Австралія Даррен Клем.

Перт і його околиці з неділі знаходяться в режимі ізоляції через пандемію коронавіруса, але людям через ризик пожежі, заборонили залишатися вдома, щоб вони могли евакуюватися.

Перт – четверте за величиною місто Австралії з населенням близько 2 мільйонів чоловік.

Близько 2000 будинків в північних і північно-східних передмістях були відключені від ліній електропередач, а ділянка прилеглої автомагістралі була перекрита.

Офіційні особи штату заявили, що тим, хто втратив свій будинок, буде виплачуватися одноразова допомога в розмірі 1000 австралійських доларів (763 долара США) на кожного дорослого і 400 австралійських доларів (305 доларів США) на дитину. Це буде перша міра допомоги з боку уряду, яке розробляє додаткові заходи з надання допомоги громадянам, які втратили житло.