У Польщі без українців багато фірм і підприємства вже не можуть повноцінно працювати

Кількість дозволів на роботу для українців, які видаються в Польщі, найбільше серед усіх, хто приїжджає з країн, що не входять до складу Європейського союзу.

Виявляється, що Польща дуже популярна серед трудових мігрантів з багатьох країн світу. В цілому в минулому році дозволи на роботу в Польщі були видані громадянам 125 країн – це більше половини з усіх країн, які є в світі.

За даними центрального статистичного управління Польщі, майже на 40 відсотків збільшилася кількість дозволів на роботу, які були видані в 2018 році, в порівнянні з 2017 роком. Тобто іноземним громадянам було видано 329 тисяч дозволів на роботу. Українці – абсолютні лідери отримання дозволів на роботу, 70 відсотків дозволів були оформлені українськими трудовими мігрантами, з них 85 відсотків – в Любуському воєводстві.

Статистичні дані показують, що наші співгромадяни активно шукають можливість заробити більш-менш пристойні гроші, пропоновані польськими роботодавцями.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польські правоохоронні структури почали ретельні перевірки українських трудових мігрантів, щоб виявляти тих, які нелегально працюють в країні.

У міністерстві закордонних справ Польщі запропонували скасувати роумінг для українців, щоб зняти обмеження на мобільний зв’язок між країнами.