Асад: Незважаючи на зовнішній тиск, Сирія звільнить провінції Алеппо і Ідліб

Сирія продовжить звільнення від терористів в провінціях Алеппо і Ідліб, незважаючи на тиск ззовні, заявив президент Сирії Башар Асад в своєму виступі з приводу успішного наступу сирійської армії в північній частині країни, передає ТАСС.

«Битва за визволення провінцій Алеппо і Ідліб триває», – пояснює він, додаючи, що боротьба з терором триватиме, незважаючи на зовнішній тиск і «порожні шуми і крики, які виходять з північних кордонів Сирії».

«Ми повністю усвідомлюємо, що це звільнення не означає кінець війни або знищення тероризму», але успіхи в Алеппо і Ідліб є «прелюдією до повної поразки екстремістів, яке рано чи пізно настане», – сказав Асад.

З середини січня сирійська армія веде бойові дії в західному і південному передмісті Алеппо, де бойовики порушують перемир’я.

Як повідомляє ТАСС, мета операції проти угруповання Джебхат-ан-Нусра і її союзників під Алеппо полягає в тому, щоб звільнити цей мегаполіс від мінометних снарядів бандитських формувань в безпосередній близькості від міста.

Аеропорт в сирійському місті Алеппо відновлює роботу. Про це повідомив сирійський телеканал “Аль Іхбарія” з посиланням на міністра транспорту країни Алі Хамуда. За його словами, аеропорт прийме свій перший рейс з Дамаска 19 лютого. Рейси з Алеппо в Дамаск і Каїр намічені на найближчі дні.

Сирійська армія відкриває новий гуманітарний коридор для цивільних осіб, щоб залишити контрольовані терористами райони поблизу міста Саракіб в провінції Ідліб, повідомляє сирійське агентство SANA.

Коридор, який повинен забезпечити безпеку місцевого населення, вже діє на захід від Саракіба. Коридор через село Баджаріз.

Нинішній губернатор провінції Ідліб Мохаммед аль-Саадун раніше прокоментував, що Саракіб знаходиться в 10 км від шосе Алеппо-Дамаск, і що майже в самому центрі провінції і відкриття нового гуманітарного коридору в цьому районі дозволять не тільки жителі Саракіба, а й і багато сирійці змушені бігти з цього регіону, щоб повернутися в свої покинуті будинки, залишені незмінними атаками екстремістів.

Саракіб був звільнений сирійською армією від терористичних груп 5 лютого під час масштабної урядової операції в провінції Ідліб.