Сибір: Вибухи на складах боєприпасів. Триває евакуація мешканців

Щонайменше, вісім осіб, в тому числі четверо солдатів і дитина, отримали поранення в результаті вибуху, що стався на складі боєприпасів в Красноярському краї в Сибіру. Близько 11000 чоловік були евакуйовані. Для боротьби з вогнем були відряджені, серед іншого пожежні поїзди.
«У районі міста Красноярська в Сибіру в зв’язку з пожежею і вибухами боєприпасів було введено надзвичайний стан»,- повідомила місцева влада в понеділок. В радіусі 30 км від військової бази, де ще відбуваються вибухи, було виставлено оточення.
Вибухи сталися в результаті пожежі на одному з складів боєприпасів. Причина пожежі – займання порохових патронів.
«Щонайменше, вісім осіб отримали поранення. Серед постраждалих є дитина»,- передає агентство Interfax. Співробітники військової частини, розташованої біля палаючого арсеналу, знаходяться в бункері.
Була організована евакуація людей, які перебувають в радіусі 20 км від пожежі. Довелося евакуювати більше десятка тисяч жителів. Дитячий табір і санаторій також були закриті. Евакуація тривала всю ніч.
Свідки повідомляють, що на дорогах в напрямку Красноярська – головного міста області – виникли пробки, а на автозаправках відчувається брак палива.
Для боротьби з вогнем було відправлено 14 роботів, а також два пожежних потяги. Заступник міністра оборони Дмитро Булгаков і група фахівців вирушили на місце пожежі.