Біля Канарських островів врятовано понад 300 мігрантів

Учора Морська рятувальна служба Іспанії врятувала понад 300 мігрантів, які намагалися дістатися Канарських островів на пошкоджених човнах, дев’ять з яких виявилися напівзатонулими надувними суднами. Про це повідомило агентство Рейтер.

Рятувальна служба заявила, що їй нічого не відомо про потопельників, про які повідомила правозахисна група. Хелена Малено, засновник групи моніторингу міграції Walking Borders, каже, що 18 людей загинули, намагаючись здійснити небезпечну подорож на Лансароті з Африки.

Загалом 319 мігрантів було врятовано з шести човнів та доставлено на Лансароту та Гран-Канарію. На кадрах Reuters видно, як десятки людей, закутаних у червоні ковдри, прибувають до порту Аргініна на рятувальній шлюпці, а рятувальники у захисних костюмах допомагають їм покинути пірс.

Десять осіб, зокрема вагітна жінка та дитина, відправлено до медичних центрів, але нікому з них не загрожує смерть.

Острови біля узбережжя Західної Африки стали основним напрямом для мігрантів, які намагаються потрапити до Іспанії. У 2021 році на Канарські острови нелегально прибуло загалом 22 316 біженців у порівнянні з 23 271 у попередньому році.