Більшість шотландців хочуть незалежності від Великобританії

Згідно з дослідженням YouGov, яке цитує Reuters, більшість шотландців підтримують незалежність від Великобританії.

Підтримка націоналістів зросла через те, що дії місцевої влади проти коронавируса були більш ефективними, ніж в Лондоні.

Опитування Times показало, що 53% опитаних проголосували б за незалежність Шотландії на референдумі, що на 2% більше, ніж в січні, і є найвищим рівнем підтримки виходу з Великобританії, коли-небудь зареєстрованим YouGov.

Ця тенденція може збільшити кількість закликів до повторного референдуму. Опитування в 2014 році показало 45% шотландців, що відкидають вихід з Великобританії, проти 55%.

Шотландська національна партія, яка керує країною, заявляє, що має право провести ще один референдум. Але прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сказав, що референдум 2014 року має вирішальне значення і його слід поважати.

Опитування також показує, що Шотландська національна партія на шляху до досягнення безпрецедентного більшості в шотландському парламенті на виборах в наступному році, що потенційно може призвести до конституційного конфлікту з Вестмінстером.

72% респондентів задоволені роботою першого міністра і лідера Шотландської національної партії Ніколаса Стерджен, а про Джонсона так говорять тільки 20%.

52% вважають, що Шотландія рухається в правильному напрямку, що на 20% більше, ніж рік тому.

У період з 6 по 10 серпня в дослідженні взяли участь 1142 осіб.