В середині дня македонські депутати звільнили свого соціального міністра

Депутати в північній Македонії звільнили міністра праці та соціальної політики Рашеллу Мізрахі на прохання прем’єр-міністра Олівера Спасівську. BGNES повідомляє, що голосування відбулося сьогодні вранці о 4.00.

Міністр Мізрахі, 39 років, була звільнена через напис зі старою назвою держави, що стояла перед нею, – Республіка Македонія. Це повторилося на кількох прес-конференціях. 62 депутата в 120-місцевому парламенті проголосували за її звільнення.

Рашель Мізрахі входить в квоту опозиційної партії ВМРО-ДПМНЄ. «Ми не можемо грати з Конституцією. Кілька разів я просив Мізрахі змінити свою поведінку, але коли їй це було цікаво, вона підпорядковувалася закону, а коли це було на користь її партії, грубо порушувала Конституцію. Кожен повинен поважати Конституцію і закони. Інституції мають функціонувати бездоганно », – сказав Спасівський.

За словами Рашель Мізрахі, вона стала жертвою антисемітських дій з тих пір, як вступила на посаду. «Коли я вперше приєднався до Міністерства праці та соціальної політики, як перша єврейська жінка, призначена міністром в Македонії, я піддався насильницьким антисемітських дій», – сказав Мізрахі.

За її словами, замість того, щоб критикувати її роботу, вона отримала критику за її релігійне та етнічне походження.

У Македонії дострокові парламентські вибори відбудуться 12 квітня. Завтра парламент повинен розпастися. Однак до цього депутати повинні прийняти спеціальний законопроект, що стосується прокуратури.