Британські парламентарії не хочуть у поспіху розглядати законопроекти, що стосуються Brexit

Прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону не вдалося кавалерійським наскоком змусити депутатів Палати громад працювати в посиленому режимі. Він розраховував на те, що всі законопроекти, пов’язані з Brexit, будуть прийняті протягом буквально трьох днів, але цього не сталося.

До 31 жовтня, дня, в який прем’єр-міністр Джонсон хоче за всяку ціну вивести Великобританію з Європейського союзу, залишається зовсім мало часу. Однак ситуація навколо Brexit анітрохи не прояснюється, а навпаки – стає все більш заплутаною і напруженою.

Консервативна партія на чолі з Борисом Джонсоном не має більшості в парламенті. Крім цього, багато депутатів-консерваторів не завжди голосують так, як вважають за потрібне в урядовій резиденції на Даунінг стріт, 10. Тому і виходить, що прискореного прийняття всіх законопроектів по Brexit не буде. Більшість парламентаріїв виступили проти невиправданого поспіху. Вони вважають, що такі важливі для країни закони не можуть прийматися в авральному режимі.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін попросив Джонсона запропонувати Палаті громад новий розумний графік для розгляду законопроектів, щоб парламентарії мали достатньо часу для аналізу документу.

У цій ситуації прем’єр-міністр зняв з порядку денного парламенту угоду про вихід країни з ЄС. Більш того, на Даунінг стріт заявили, що швидше за все Джонсон буде наполягати на проведенні позачергових парламентських виборах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європарламент прийняв документ, який дозволяє надати Великобританії відстрочку виходу з Європейського союзу.

У Британії запустили велику рекламну кампанію, яка націлена на інформування всього суспільства про те, що Brexit неминучий.