Російський військовий корабель “агресивно наздогнав” американський есмінець в Аравійському морі

Російський військовий корабель “агресивно” наблизився до есмінця ВМС США в північній частині Аравійського моря, ігноруючи попередження корабля США і збільшуючи ризик зіткнення. Про це повідомляють ВМС США, цитовані CNN.

У комюніке йдеться, що есмінець “Farragut” видав п’ять коротких звукових сигналів (міжнародний морський сигнал в разі зіткнення), щоб попередити російський корабель про зміну курсу і уникнення удару. Російське судно спочатку відмовилося, але в підсумку відхилилося, і два кораблі відійшли на відстані 60 метрів один від одного.

Згідно американському телебаченню, російський лінкор наблизився до есмінця США і тільки після того, як між ними встановилася прямий радіозв’язок, відійшов в сторону. Офіцер ВМС США заявляє що «Farragut» є частиною ударної групи, очолюваної авіаносцем USS «Гаррі Трумен» Його завданням є перехоплення потенційно ворожих кораблів, не допускаючи наближення до авіаносця.

Цей інцидент є останнім прикладом близької зустрічі між американськими і російськими збройними силами, яку влада США визначили як небезпечну і провокаційну, і він стався приблизно через сім місяців після іншого інциденту в Тихому океані в червні, коли російські військові кораблі підійшли так близько до американського корабля, що він повинен був виконати екстрений маневр, щоб уникнути зіткнення.