Катання на лижах в Австрії – після Нового року

“Уряд Австрії дозволить тільки одноденне катання на лижах в горах на Різдво в цьому році, не зупиняючись в готелі і не відвідуючи ресторани, які будуть закриті через блокаду. Роботу зимових курортів з проведенням відпочинку в готелях планується почати поступово в січні наступного року” ,- написала сьогодні австрійська газета «Стандарт» з посиланням на джерела в уряді.

Влада також дозволить використання підйомників на зимових курортах, але ресторани і готелі будуть закриті до січня. Тому любителі зимових видів спорту зможуть залишатися на схилах тільки вдень без ночівлі. Гондольні підйомники будуть доступні в якості громадського транспорту тільки для жителів курортів.

Газета зазначає, що зимовий туризм на австрійських гірськолижних курортах поступово почне відкриватися тільки в січні. На даний час розробляється поетапний план його відкриття і ведеться активна робота щодо забезпечення безпеки здоров’я туристів. Таке рішення влади мотивовано високим рівнем щоденної захворюваності коронавірусною інфекцією.

Вже затверджені суворі санітарно-гігієнічні правила, введені обмеження за кількістю людей у ​​приміщеннях, встановлені камери дистанційного спостереження та нові системи вентиляції, набирається спеціально навчений персонал і можливості для проведення тестів на вірус. Спортивні об’єкти готуються до відкриття тільки спортивної інфраструктури та відмовляться від організації вечірок і торжеств, які в минулому лижному сезоні сприяли поширенню вірусу на зимових курортах.