Компанія FlixBus підбила перші підсумки роботи в Україні

У 2019 році на український ринок автобусних пасажирських перевезень вийшов найбільший європейський автобусний лоукостер, німецька компанія FlixBus. Як відзначили представники перевізника, вихід на ринок України в тому числі сприяв тому, що кількість пасажирів, які скористалися послугами компанії істотно зросла.

Як повідомили в компанії, 2019 рік був для них дуже вдалим. За підсумками роботи в попередньому році було перевезено понад 62 мільйонів пасажирів. Зростання пасажиропотоку виявилось просто феноменальним – 37 відсотків. У компанії стверджують, що такого результату їм вдалося досягти, завдяки активному заходу на нові ринки.

Протягом 2019 року німецький автобусний лоукостер почав працювати в Україні і Туреччині. Крім цього компанія розширила присутність на величезному ринку Сполучених Штатів і поглинула великого європейського автобусного перевізника Eurolines.

Зокрема, засновник і генеральний директор компанії Андре Шваммлайн зазначив: «Всього за сім років нам вдалося стати найбільшим автобусним оператором в світі, щодня виконуючи понад 400 тисяч рейсів по тисячам напрямках».

На сьогоднішній день з українських міст автобуси компанії виконують рейси до Польщі, Німеччини, Угорщини, Австрії та Чехії.

У компанії заявляють, що найближчим часом збільшать частоту рейсів з України і запустять нові напрямки до Південної Європи та країн Балтії.

На глобальному ринку компанія планує запуститися в Південній Америці і розширити присутність в Азії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що компанія FlixBus 11 грудня 2019 запустила рейс з Одеси до чеського міста Плзень. Маршрут проходить через Умань, Вінницю, Тернопіль, Львів, Краків (Польща) і Прагу (Чехія).

В уряді Люксембургу вирішили, що вже з 1 березня 2020 року громадський транспорт в країні буде повністю безкоштовним.