Фон дер Ляйен: свобода пересування буде ключем до торговельної угоди з Лондоном

Британія не може очікувати на добрі торгові відносин з Європейським союзом після Brexit, якщо вона не надасть гарантії вільного руху європейським громадянам, попередила сьогодні голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен.

«Якщо не буде вільного пересування людей, не може бути і вільного пересування товарів, послуг і капіталу», – стверджувала  Урсула фон дер Ляйен на прес-конференції в Хорватії.

Її заява є попередженням для Британії, яка повинна буде домовитися про свої торгові відносини з Брюсселем після виходу з ЄС, як очікується, в кінці цього місяця, повідомляє французька преса.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон дав зрозуміти, що має намір покласти край вільному пересуванню людей, яке до сих пір дозволяло громадянам ЄС жити в Великобританії, а британцям – подорожувати і жити в державах-членах ЄС.

Фон дер Ляйен сказав сьогодні, що майбутні місяці перехідного періоду після Brexit будуть місяцями інтенсивних переговорів. Представники ЄС будуть вести переговори з амбіціями і самовіддачею і зроблять все можливе, пообіцяла вона.