ВООЗ досліджує ефективність російської вакцини Sputnik V

“Всесвітня організація охорони здоров’я зв’язалася з Національним центром епідеміології та мікробіології Гамалії в Росії з приводу вакцини Sputnik V”, – повідомляє Reuters. За даними Російського фонду прямих інвестицій, ефективність препарату, що знаходиться на третій стадії тестування, складає 92%.

«Чекаємо даних по вакцині-кандидату Sputnik V. Якщо продукт, представлений на оцінку, відповідає критеріям, ВООЗ опублікує результати експертизи», – йдеться в заяві організації.

У серпні Росія першою у світі зареєструвала вакцину проти коронавіруса під назвою Sputnik V. Препарат був розроблений Інститутом Гамалія і пройшов клінічні випробування в червні і липні.

Проте, вчора офіційний представник Європейської Комісії Ерак Мамер заявив, що при виборі вакцини проти коронавіруса Євросоюз орієнтується на європейські компанії. На питання, чи розглядає ЄК можливість покупки російської вакцини Sputnik V, він сказав, що стратегія орієнтована на компанії, що виробляють вакцини в Європейському Союзі. За даними ВООЗ, на даний час в світі існує близько 170 проектів з розробки вакцини проти коронавіруса.