У Росії з цього місяця розпочнеться вакцинація від COVID-19

“Вакцинація громадян Росії вакциною проти нового коронавіруса SARS-CoV-2 розпочнеться в цьому місяці”, – повідомляє РІА Новини.

“Перші поставки російської вакцини проти COVID-19 під назвою «Супутник-5» почнуться у вересні”, – повідомив міністр охорони здоров’я РФ Михайло Мурашко. За його словами, до кінця осені обсяги виробництва збільшаться.

«В першу чергу вакцини будуть доставлені медичним працівникам і вчителям. Вакцинація буде повністю безкоштовною і добровільною »,- сказав міністр.

Вчені країни зібрали понад 2500 добровольців, щоб продовжити дослідження вакцини. Всього в тестуванні вакцини буде задіяно понад 40 тисяч чоловік.

МОЗ Росії зареєструвало першу в світі вакцину для профілактики COVID-19, розроблену фахівцями Центру Гамалія за підтримки Російського фонду прямих інвестицій. Згідно з офіційним російським звітом, вакцина отримала всі дозволи в Росії і була протестована на добровольцях, у яких в кінцевому підсумку виробилися антитіла до коронавіруса.

Глава Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв повідомив, що до фонду надійшли заявки з більш ніж 20 країн і розміщені замовлення на закупівлю понад мільярд доз вакцини. Росія погодилася постачати вакцину до п’яти країн, що дозволить їй виготовляти до 500 мільйонів доз на рік.