Влада Росії розслідують смерть самоспаленої журналістки

Влада займається розслідуванням смерті головного редактора Koza Press Ірини Славіної, яка підпалила себе перед будівлею УВС в російському місті Нижній Новгород. Про це в своєму Instagram-акаунті написав губернатор Нижегородської області Гліб Нікітін.

Перед тим, як накласти на себе руки, Ірина Славіна написала в Facebook повідомлення такого змісту: «Будь ласка, звинуватьте в моїй смерті Російську Федерацію».

Днем раніше, о 6 годині ранку, добре озброєна поліція і оперативники увірвалися в її будинок, забравши її ноутбук, телефон і телефон чоловіка, зовнішню пам’ять комп’ютера з нещодавньою прес-конференцією. Поліція знайшла Славіна оголеною і весь час спостерігала за нею, поки вона одягалася. Обшук був пов’язаний зі справою про діяльність в Нижньому Новгороді організації, пов’язаної з лідером опозиції Михайлом Ходорковським.

У Слідчому комітеті поспішили заявити, що самогубство Славіної не пов’язане з обшуком, тому що вона була не обвинуваченою у справі, а всього лише свідком. Незалежна профспілка журналістів закликала до кримінальної відповідальності за самогубство. Родичі та колеги Славіної розповіли, що її неодноразово звільняли, штрафували і викликали на допит в прокуратуру через її публікації.