В Італії було зареєстровано 80% -ве зниження числа інфікованих після першої дози вакцини

“Італійське дослідження показало, що зараження COVID-19 серед дорослих різного віку знизилося на 80 відсотків через п’ять тижнів після отримання першої дози вакцин Pfizer, Moderna і AstraZeneca”, – повідомляє Reuters. Це перше дослідження в країні ЄС про реальний ефект кампанії імунізації, проведене Італійським національним інститутом охорони здоров’я і Міністерством охорони здоров’я і охопило 13,7 мільйона вакцинованих людей.

Дослідження почалося на початку кампанії імунізації в Італії 27 грудня 2020 року і тривало до 3 травня 2021 року. Експерти прийшли до висновку, що ризик зараження вірусом SARS-CoV-2, госпіталізацій і смертей поступово знизився за два тижні після отримання першої дози. «Через тридцять п’ять днів після першої дози кількість інфекцій знизилося на 80 відсотків, кількість госпіталізацій знизилося на 90 відсотків, а кількість смертей – на 95 відсотків», – йдеться в звіті. Ця тенденція спостерігалася, як у чоловіків, так і у жінок, незалежно від їх віку.

З майже 14 мільйонів вакцинованих на Апеннінах 95 відсотків тих, хто отримав вакцини Pfizer і Moderna, завершили цикл імунізації.