Лісові пожежі охопили Алжир, в результаті чого загинули 42 людини

За даними уряду, в результаті лісових пожеж в Алжирі загинуло 42 людини, в тому числі 25 солдатів, які були надіслані на допомогу в гасінні вогню. Густі хмари диму покрили більшу частину гірського району Кабілі на схід від столиці.

Десятки окремих пожеж вирують в лісах 16 провінцій з вечора понеділка, і міністр внутрішніх справ Камель Бельуд звинуватив в них паліїв. «У одночасному виникненні близько 50 пожеж в кількох населених пунктах можуть бути винні тільки злочинці», – сказав він.

Жителі району Тізі-Озов в Кабілі використовували гілки дерев, щоб загасити осередки вогню в лісі, і поливали полум’я водою з відер у відчайдушній спробі загасити пожежу.

За словами жителів Кабілі, частина солдатів загинула, намагаючись загасити вогонь, а інші – опинившись у вогняному кільці. У Міноборони заявили, що багато солдатів отримали серйозні опіки.

Згоріло кілька хат. Сім’ї з постраждалих районів біжать до готелів та гуртожитків університетів, в той час, як густий дим закриває видимість пожежним.

Прем’єр-міністр Айман Бенабдерарахман сказав, що число загиблих зросло до 42, включаючи 25 військових. За його словами, уряд «веде переговори з іноземними партнерами про оренду літаків для прискорення процесу гасіння пожеж».

Пожежні і армія все ще намагаються локалізувати пожежу, і Бенабдерарахман сказав, що пріоритетним завданням є запобігання більшого числа жертв. Він пообіцяв виплатити компенсацію постраждалим.