Американські нафтові компанії вводять санкції проти Саудівської Аравії і Росії

Американські виробники нафти почали лобістську кампанію в підтримку санкцій проти Росії і Саудівської Аравії. Як повідомляє Financial Times з посиланням на джерела, вони намагаються змусити владу впливати на обидві нафтовидобувні країни, щоб скоротити видобуток.

Пропоновані обмежувальні заходи включають введення мит на нафту, що імпортується, призупинення військової допомоги Саудівської Аравії, введення мит на російські енергоресурси та інші. Розглядається також можливість скасування існуючих мит відносно Російської Федерації, якщо Москва погодиться співпрацювати з Вашингтоном.

У четвер президент США Дональд Трамп заявив, що сподівається на брифінгу в Білому домі, що Росія і Саудівська Аравія можуть незабаром домовитися про скорочення видобутку нафти.

Угода ОПЕК + в рамках трирічної угоди про підтримку цін на вуглеводні в районі 60 доларів за барель шляхом обмеження видобутку припинило свою діяльність 31 березня 2020 року. Продовжити її було неможливо через протилежні позиції двох найбільших гравців: Москва запропонувала продовжити угоду на колишніх умовах до другого кварталу 2020 року, а Ер-Ріяд збільшити скорочення на 1,5 мільйона барелів на день до кінця року. Припинення дії угоди призвело до різкого падіння цін на нафту, що прискорило зниження світового попиту через пандемію коронавірусу.