Україна і США домовилися про співпрацю у сфері оборонної промисловості

Керівництво українського держконцерну «Укроборонпром» підписало угоди з низкою американських оборонних підприємств, що передбачають реалізацію спільних проектів. Про це йдеться в заяві концерну, опублікованому на його сайті.

«В рамках візиту генерального директора «Укроборонпрому» Юрія Гусєва до США вже проведено ряд робочих зустрічей з провідними оборонними компаніями США. Результатом стало підписання трьох угод про співпрацю на загальну суму 2,5 мільярда доларів , – йдеться в повідомленні.

Зокрема, було прийнято рішення про співпрацю української компанії з американською Lockheed Martin.

«Мова йде про розробку спільних проектів і програм, організації науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт», – пояснює «Укроборонпром».

Крім того, концерн почне співпрацю з Harris Global Communications, компанією оборонних технологій, що входить до групи компаній L3Harris Technologies. «Зокрема, підписана угода передбачає реалізацію спільних проектів з поставки продукції в Україну, в тому числі її подальшу інтеграцію в повітряні, наземні і морські системи», – йдеться в повідомленні.

Керівництво української компанії також підписало угоди з Global Ordnance, світовим постачальником оборонної продукції, і з Day & ТОВ «Ціммерманн Лон Стар». Угода з останнім стосується розробки проектів модернізації та створення нових виробництв із залученням іноземного капіталу для підприємств «Укроборонпрому».

«Досягнуті домовленості виводять співробітництво між нашими країнами в оборонній промисловості на новий етап і підтверджують зацікавленість наших американських партнерів у співпраці з українською оборонною промисловістю», – сказав Гусєв.