Росія завершила другу фазу випробувань одноразової вакцини Sputnik V Light

“Науково-дослідний інститут епідеміології та мікробіології “Гамалія” завершив другу фазу випробувань своєї вакцини проти коронавіруса Sputnik V Light і надав необхідну документацію органам охорони здоров’я країни”,- повідомив сьогодні міністр охорони здоров’я Росії Михайло Мурашко.

Він додав, що Державний науковий центр вірусології та біотехнології «Вектор», який розробив вакцину проти коронавіруса EpiVacCorona, також надав документацію «Росспоживнагляду» (Федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини), який буде оцінювати, чи можна рекомендувати нову вакцину для людей старше 60 років.

EpiVacCorona – друга вакцина, схвалена російськими органами охорони здоров’я, а Sputnik V Light – модифікована однодозового версія першої вакцини Sputnik V, схваленої в Росії.

Вакцина Sputnik V Light рекламується, як спосіб допомогти країнам з високим рівнем зараження Covid-19 знизити кількість смертей і важких захворювань.

В середині лютого мер Москви Сергій Собянін заявив, що десять лікарень міста братимуть участь у випробуваннях однодозового версією російської вакцини проти коронавіруса Sputnik V, доступної для всіх громадян старше 18 років, які ще не отримали вакцину від коронавіруса.

Потім мер Москви пояснив, що разова доза повинна викликати імунітет до Covid-19 через тиждень після її введення. Він додав, що клінічні випробування модифікованої вакцини будуть проведені також серед підлітків 14-18 років.