Більшість жителів Нью-Йорка не хочуть відставки Куомо

Більшість зареєстрованих виборців Нью-Йорку, опитаних в ході недавнього опитування Quinipiac University, не вірять, що губернатор Ендрю Куомо повинен піти у відставку, незважаючи на скандали, які на даний час затьмарюють його правління. 59% не вважають, що він повинен балотуватися на переобрання після закінчення терміну його повноважень наступної осені.

Раніше на цьому тижні демократ заявив, що не має наміру залишити пост, незважаючи на заклики до його відставки після того, як три жінки, включаючи двох його колишніх помічників, звинуватили його в сексуальних домаганнях.

Куомо також піддається критиці через повідомлення його адміністрації про випадки смерті від COVID-19 в будинках для людей похилого віку, які, за словами державного прокурора, скоротилися приблизно на 50 відсотків.

56 відсотків респондентів заявили, що схвалюють загальну стратегію Куомо проти пандемії. 24 відсотки вважають, що Куомо діяв незаконно з точки зору того, як його адміністрація повідомляє про вірусні смерті в будинках для людей похилого віку. Для 51 відсотка його дії були неетичними, хоча і не незаконними.

Рейтинг Куомо впав з 72 відсотків в травні минулого року до 45 відсотків до початку березня.