Починаються клінічні випробування вакцини Sputnik Light

“Мер Москви Сергій Собянін повідомив у своєму блозі, що сьогодні починаються клінічні випробування вакцини Sputnik Light”, – передає РІА Новини.

«Сьогодні ми починаємо клінічні випробування вакцини Sputnik Light. Новий препарат, розроблений в Інституті Гамалія, спрямований на усунення головного недоліку класичного Sputnik V – наявності двох компонентів, що вводяться пацієнтові з інтервалом в декілька тижнів»,- написав мер.

За його словами, для вакцинації Sputnik Light буде потрібно всього один візит до поліклініки, а імунітет почне формуватися через тиждень і досягне максимуму через чотири тижні після вакцинації.

«Російська частина дослідження буде проводитися в Москві на базі 10 міських поліклінік. У ньому може взяти участь будь-який дорослий громадянин, якщо, звичайно, він раніше не був вакцинована Sputnik V і не має протипоказань”, – йдеться в повідомленні.

Собянін додав, що потенційні майбутні учасники пройдуть медичне обстеження. Учасники випробування вакцини будуть перебувати під постійним медичним наглядом протягом шести місяців після вакцинації.

“Sputnik Light вже пройшов перші етапи тестування. У будь-якого, хто його отримав, виробився імунітет до COVID-19», – йдеться в заяві на сайті мерії Москви.

Собянін уточнив, що новий препарат заснований на тих же спеціальних структурах (векторах-носіях), що і в Sputnik V. Вакцина не містить самого коронавіруса, а значить, людині буде неможливо заразитися ним і заразити інших.