Росія виділяє 188 млн. рублів на випробування назальної вакцини

“Уряд Російської Федерації виділяє Інституту імені Гамалеї понад 187,8 млн. рублів на I та II етапи дослідження назальної вакцини проти коронавірусу. Наказ був опублікований у четвер на офіційному порталі правової інформації та на сторінках ТАРС.

Контроль за цільовим використанням коштів покладено на Міністерство охорони здоров’я України.

Раніше у прес-службі МОЗ повідомили журналістам, що назальна вакцина від коронавірусу після завершення клінічних випробувань та реєстрації, ймовірно, використовуватиметься для ревакцинації громадян.

Декілька днів тому директор Інституту імені Гамалії Олександр Гінзбург повідомив, що інтервал між ревакцинаціями від коронавірусу може бути продовжений за допомогою назальної вакцини.

Назальна вакцина створить бар’єр, який підвищує захисні сили організму.

Директор центру нагадав, що за рекомендацією МОЗ необхідно вакцинувати людей кожні півроку. “Можливо, у майбутньому ми дійсно перейдемо на ревакцинацію раз на рік, хотілося б на це сподіватися”, – додав він.

Гінзбург запевнив, що вакцина від COVID захистить і від Омікрона.

Стверджується, що вакцина не тільки забезпечує найкращим захистом від омікрон-штаму, а й запобігає його поширенню завдяки тому, що препарат потрапляє саме до місця проникнення вірусу — у носоглотку.

Ймовірно, вона буде доступна громадянам протягом 3-4 місяців.

Цього місяця до Росії може прибути комісія ВООЗ для перевірки Sputnik V. Це частина процесу узгодження.

Зазначимо, що у Росії запроваджено обов’язкову вакцинацію від коронавірусу.