В Індії заарештовано 14 осіб за підроблену вакцинацію від COVID-19

“Влада Індії заарештувала 14 осіб і тимчасово закрила приватну лікарню в рамках розслідування передбачуваного шахрайства з вакцинацією”, – повідомляє Сbsnews. Серед затриманих є лікарі.

Повідомляється, що тисячі людей отримали ін’єкції фізіологічного розчину замість вакцини від коронавируса. Влада заявила, що щонайменше 2000 осіб в Мумбаї і 500 чоловік в східному штаті Бенгалія могли стати жертвами шахрайства.

Передбачувані шахрайства були скоєні в травні і червні під час масових вакцинацій, на які лікарня не мала дозволу. Поліція вперше зареєструвала випадок в минулому місяці після того, як деякі вакциновані люди не змогли побачити свої свідоцтва про вакцинацію на урядовому онлайн-порталі CoWin. Їх підозри посилилися, коли жоден з вакцинованих не повідомив про звичайні побічні ефекти.

Ще більше людей можуть бути арештовані, оскільки розслідування все ще триває. Деякі із затриманих вже зізналися в шахрайстві.

На даний момент не менше 350 мільйонів індійців отримали хоча б одну дозу вакцини від COVID-19. Це становить 24% населення. Однак другу дозу отримали тільки 5%, що катастрофічно далеко від так званого “колективного імунітету”.

Національна програма вакцинації набирає обертів після руйнівної другої хвилі коронавірусних інфекцій в квітні і травні, яка завдала шкоди службам охорони здоров’я країни і залишила людей вмирати на вулицях.

На піку другої хвилі було більш, ніж 400 000 нових випадків зараження і понад 4 000 смертей в день. Зараз щодня реєструється близько 40 000 нових випадків захворювання та 900 випадків смерті.

Експерти вже попереджають про можливу третю хвилю.