Схоже, що Великобританія йде по дорозі «жорсткого» Brexit

Останні заяви, які звучать від представників Єврокомісії, а також від лідера прем’єрської гонки в Великобританії – Бориса Джонсона, свідчать про те, що варіант «жорсткого» Brexit восени стане реальністю.

Незважаючи на те, що на дворі літо – пора відпусток і канікул, політичне життя в Євросоюзі вирує і загострюється. Події розвиваються стрімко і непередбачувано, буквально кожен день звучать заяви політиків щодо майбутнього виходу Великобританії з ЄС.

Борис Джонсон, який впевнено йде до вершини своєї політичної кар’єри – посади прем’єр-міністра Об’єднаного Королівства, на днях заявив, що країна повинна перестати боятися Brexit без угоди.

«Я як і раніше обіцяю, що ми вийдемо з Євросоюзу на Хеллоуїн – 31 жовтня… Нам доведеться нарешті відкинути настрої поразки і страхи … та почати готуватися до варіанту відсутності угоди»,– заявив Джонсон.

Представник Єврокомісії Наташа Берто у відповідь на заяву Бориса Джонсона, 26 червня підкреслила, що «ми не будемо переглядати угоду, як неодноразово вже повторювали».

Також вона запевнила в тому, що Євросоюз буде працювати з будь-яким з двох кандидатів – як з Джонсоном, так і з Хантом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на думку Бориса Джонсона, немає сенсу виплачувати ЄС 50 мільярдів доларів боргу до узгодження всіх нюансів по Brexit.

Спроба лейбористів уникнути «жорсткого» Brexit провалилася. Ініціативу опозиції Палата представників парламенту Британії не підтримала.