ВООЗ продовжує процедуру узгодження «Супутник»

Цього тижня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) зустрінеться з Російським фондом прямих інвестицій (RFIF), щоб обговорити кроки щодо оцінки вакцини Sputnik V у списку надзвичайних ситуацій. Про це ТАРС повідомили у середу у штаб-квартирі ВООЗ у Женеві.

“Цього тижня ми зустрічаємося з RFIF, щоб обговорити подачу документів на вакцини та графік продовження процесу оцінки”, – пояснили в організації.

ВООЗ нагадала, що у жовтні RFIF підписав усі необхідні юридичні угоди, необхідні для проведення оцінки.

На брифінгу в Женеві минулої п’ятниці помічник генерального директора ВООЗ Маріангела Сімао заявила, що організація все ще чекає на повне досьє.

Sputnik V був зареєстрований у Росії 11 серпня 2020 року і став першою у світі офіційно зареєстрованою вакциною проти коронавірусу. Нині препарат зареєстровано у 70 країнах із загальним населенням 4 мільярди осіб.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Росія звинуватила Євросоюз та ВООЗ у навмисному перешкоджанні випуску її вакцини проти коронавірусу «Супутник V».

Олександр Гінцбург, директор центру Gamalea, сказав, що офіційні особи з Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) і Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) свідомо відмовлялися помічати успіх російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V.

Він також зазначив, що відмінності у європейському та російському законодавстві також призводять до затримок у затвердженні продукту.

Раніше у жовтні Росія оголосила, що завершить пакет EMA, а вчора закликала ВООЗ визнати її вакцину.