Росія може зіткнутися з проблемою нестачі ліжок для хворих COVID-19

“Майже 90% з 129 тисяч ліжок для хворих коронавірусом зайняті в Росії. В разі необхідності їх кількість може бути збільшена”, – повідомляє МОЗ Росії.

Госпіталізовано понад 115 тисяч осіб. Є резервні ліжка, але влада попереджає людей не випробовувати систему охорони здоров’я, а дотримуватися всіх запобіжних заходів – носити маски в громадських місцях, дотримуватися соціальної дистанції, а також дотримуватися особистої гігієни і уникати місць скупчення людей.

У Росії 1 159 573 чоловік інфіковані коронавірусом і 20 385 осіб померли.

Найбільш вирогідний сценарій для країни, на думку експертів, пік через дві-три тижні, а найгірший – це станеться на початку листопада.

Тим часом, кілька днів тому було оголошено, що Росія може зареєструвати другу потенційну вакцину проти коронавіруса.

Вакцина розробляється Сибірським інститутом “Вектор”. Минулого тижня інститут завершив попередні випробування продукту на людях.

У серпні Росія зареєструвала свою першу вакцину-кандидата, розроблену інститутом “Гамелен” в Москві у співпраці з Російським фондом прямих інвестицій. Завершується заключний етап випробувань цього кандидата на вакцину на 40 000 чоловік в Росії.

У той же час індійська фармацевтична компанія Dr. Radis Laboratories оголосила, що в найближчі тижні може почати клінічні випробування російської вакцини-кандидата Sputnik V, в яких візьмуть участь 1000-2000 людиней. Випробування будуть проводитися в декількох державних установах і приватних лікарнях.