Навальний пообіцяв подати до суду на російську в’язницю, яка позбавила його доступу до Корану

Кремлівський критик Олексій Навальний оголосив, що буде судитися з співробітниками в’язниці за відмову в доступі до священній книги мусульман, Корану, у виправній колонії під Москвою, де він відбуває покарання.

Навальний, який відбуває два з половиною роки позбавлення волі за старими звинуваченнями в розкраданні, був поміщений до в’язниці в лютому після повернення до Росії з Німеччини, де він лікується від отруєння.

Самий видатний діяч російської опозиції оголосив голодовку два тижні тому, щоб звернутися за адекватною медичною допомогою, а його соратники вчора заявили, що влада погрожувала йому примусовим годуванням.

Навальний сказав, що він подав до суду на адміністрацію в’язниці, тому що «вони не дають мені мій Коран. І це бісить ».

«Коли я був поміщений до в’язниці, я склав список напрямків, по яких я хотів би вдосконалюватися, в тому числі в тюрмі. Одним з пунктів було глибоке вивчення і розуміння Корану»,- написав він.

«Книги – наше все, і якщо я повинен судитися за право на читання, я буду судитися», – підкреслив він.

44-річний Навальний на початку своєї політичної кар’єри піддавався критиці за націоналістичні висловлювання і глузування над російськими іммігрантами з мусульманських країн Центральної Азії.

У своєму повідомленні в Instagram Навальний сказав, що раніше читав Коран, але не засвоїв його основні принципи.

«Я зрозумів, що мій розвиток, як християнина також вимагає вивчення Корану», – писав він.

Адвокати і соратники Навального домагаються його переведення до звичайної лікарні. Кремль заявив, що Навальний не має права на особливе поводження.

Протягом десяти років Навальний був скалкою для Кремля, розслідуючи корупцію на найвищому рівні в Росії та керуючи великими протестами по всій Росії.