Німеччина продовжила блокаду до 18 квітня

“Німеччина продовжила часткову блокаду до 18 квітня, відмовившись від плану поступового ослаблення через нову хвилю коронавіруса. Рішення було очікуваним”, – повідомляє AFP. Канцлер Ангела Меркель оголосила про заходи сьогодні вранці після тривалої зустрічі з главами 16 регіонів.

Це сталося майже через три тижні після того, як сторони в останній раз узгодили план щодо пом’якшення деяких правил. З тих пір кількість інфікованих неухильно зростає через британський штам.

В регіонах, де щотижнева кількість нових випадків захворювання перевищує 100 на 100 000 жителів протягом трьох днів поспіль, будуть застосовуватися більш суворі правила, як було узгоджено на попередньому засіданні.

Чиновники погодилися в значній мірі обмежити громадське життя з 1 по 3 квітня, закривши на цей період більшість магазинів. Публічні збори будуть заборонені з 1 по 5 квітня, щоб спонукати людей залишатися вдома.

На тлі стурбованості з приводу збільшення числа німців, які виїжджають за кордон у святкові дні, влади також погодилися з загальною вимогою до авіапасажирів проходити тестування на COVID-19 перед посадкою на рейс до Німеччини.

На сьогоднішній день вакцину від коронавіруса отримали лише 9% населення Німеччини. На тлі третьої хвилі коронавіруса політики побоюються, що до квітня лікарні будуть затоплені пацієнтами з коронавірусом, якщо уряд не накладе обмеження.

За останні сім днів в Німеччині зареєстровано 107,3 ​​випадків зараження на 100 000 чоловік.

Раніше вчора Інститут Роберта Коха повідомив про 7709 нових випадків захворювання і 50 смертельних випадки.