Зміни у французькому уряді

Повний склад міністрів французького уряду був затверджений президентом Еммануілом Макроном. Згідно із заявою Єлисейського палацу, оновлення персоналу торкнулося п’ять міністерств, в тому числі міністерство закордонних справ і міністерство економіки і фінансів Франції.

Ще п’ять членів приєдналися до французького уряду. Сара Ель Ейрей і Наталі Елім стали заступниками міністра освіти, молоді та спорту. Жоель Жиру, державний секретар з розвитку сільських районів, стає заступником міністра територіального планування. Помічником міністра екології є Б. Аба, заступник міністра з біорізноманіття, і Олівія Грегуар, заступник державного секретаря з соціальної, солідарної та відповідальної економічної політики, заступник міністра економіки і фінансів.

Міністр Жан-Батист Лемуен, який очолює туристичну галузь в уряді Франції, зберіг свій пост в міністерстві закордонних справ країни. Крім нього, Софі Клюзел, державний секретар Агентства у справах інвалідів, Лоран Петрашевський, державний секретар по пенсійній системі, Адріан Таке, державний секретар Агентства по захисту дітей і сімей, Седрік Оу, чия посада на даний час називається, як “Державний секретар з питань цифрового переходу і цифрових комунікацій “. Таким чином, склад нового уряду був доопрацьований і включає 43 старших адміністратора.

У той же час три члени старого уряду не були включені до нового складу. Серед них державний секретар з питань довкілля міністр Брун Пауерсон, державний секретар з соціальних питань і охорони здоров’я Крістель Будь і колишній офіційний представник уряду Сібетя Ндіай.