Два індійських дипломата, зниклі безвісти в Пакистані, були звільнені

МЗС Індії направив протест до Пакистану ввечері в понеділок після затримання і декількох годин допиту двох індійських дипломатів в Ісламабаді.

Про це сьогодні повідомили Hindustan Times з посиланням на дипломатичну місію.

«Дипломати були звільнені тільки після того, як тимчасовий глава пакистанського посольства в Індії був викликаний до міністерства закордонних справ, де отримав протест з приводу їх арешту»,- цитує джерело слова МЗС Індії.

Дипломати були арештовані вранці 15 червня групою озброєних людей на заправці біля індійського посольства в Ісламабаді. Вони були прикуті наручниками в невідомому місці, де їх допитували протягом шести годин із застосуванням насильства.

За даними пакистанської сторони, два індійських дипломата було заарештовано за нещасний випадок, нездатність допомогти жертві і спробу втекти з місця події.

31 травня індійські власті оголосили двох співробітників пакистанського посольства в Нью-Делі персонами нон-грата, через обвинувачення в шпигунстві. Це погіршило відносини між двома країнами.

Як заявило в минулу неділю міністерство закордонних справ Індії, посольство країни в Ісламабаді не могло функціонувати належним чином. Для індійських дипломатів було встановлено демонстраційне спостереження, і деякі з них стикалися з загрозою їх особистій безпеці від Міжвідомчої розвідки Пакистану (ISI).

МЗС Індії звернулося до пакистанських властей з проханням негайно розслідувати ці інциденти і забезпечити нормальні умови праці індійських дипломатів відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини.